Strani

sreda, 21. marec 2012

Španščina v Mariboru


20. in 21. marca je v Mariboru v okviru Evropske prestolnice kulture potekal Mednarodni festival srednješolskega gledališča v španščini in to že šestič zapored. Predstavile so se različne gledališke skupine iz Slovenije, Srbije, Slovaške, Češke, Brazilije  in seveda Španije. Za to se gre zahvaliti predvsem Prvi gimnaziji Maribor, Slovenskemu društvu učiteljev španščine in Drugi gimnaziji Maribor, ki je festival tudi gostila.
Druga gimnazija Maribor se lahko pohvali z zelo urejeno šolo in celo avditorijem. Že iz enega samega ogleda gimnazije je bilo razvidno, da zelo podpirajo kulturo in s tem tudi umetnost.
Izvedba predstav je bila nad mojimi pričakovanji, najbolj so me presenetili španski igralci, saj so se izkazali na področju igranja in tudi petja. Igralci drugih držav niso presenetili le z dobro igro ampak tudi z izrazitimi naglasi.
Organizacija dogodka je bila dobra, vsem tujim dijakom so omogočili brezplačno prehrano.
Nad prostori šole, organizacijo in seveda predstavami sem bila prijetno presenečena in sem mnenja, da vsak, ki se uči špansko oz. katerikoli drugi jezik potrebuje takšno izkušnjo. 
Ž.S.

Ni komentarjev:

Objavite komentar