Strani

ponedeljek, 19. marec 2012

Osnovnošolci v Planici





Po alpskem smučanju, biatlonu  in drugih smučarskih disciplinah, so na svoj račun ta konec tedna prišli tudi navdušenci nad smučarskimi skoki.
Letos so kot že nekaj let zaporedoma v Planici priredili likovni natečaj za osnovnošolce. Izmed vseh prejetih del je strokovna žirija izbrala 20 osnovnih šol iz vse Slovenije, in jim podarila izlet v Planico. Skoraj 1000 otrok, starih med 13 in 15 let, si je tako v četrtek 15.3. ogledalo kvalifikacije za svetovno prvenstvo v smučarskih skokih. Za tiste, ki pa jih smučarski skoki niso preveč zanimali in niso nestrpno čakali na avtograme skakalcev, so organizatorji povabili Trkaja, ki je otrokom podaril različne majice, raglje in celo sendviče.  Poleg tega pa so bile cel dan odprte tudi različne stojnice kjer so si mladi obiskovalci lahko kupili različne spominke od zastav do kekčevega klobuka.
Nekaj otrok smo povprašali kako jim je bil všeč ta izlet in prav vsi so bili navdušeni, sploh zaradi čudovitega sonca. Nekateri pa so nam zaupali, da se bodo naslednje leto z veseljem vrnili v spremstvu staršev. Prav tako pa tudi mi komaj čakamo naslednje leto, ko bomo zopet obiskali planiško velikanko.
V.H.

Foto: V.H. več

Ni komentarjev:

Objavite komentar