Strani

ponedeljek, 28. maj 2012

Slovenci najboljši gozdarji v Evropi



Med 23. in 26. majem se je v Postojni odvijalo 11. evropsko prvenstvo v gozdarskih veščinah za dijake in študente ter državno tekmovanje za dijake in študente Olimpijada poklicev v lesarstvu.

dogodek je privabil veliko radovednežev
Slovenija, je kot ena izmed najboljših držav v športnem gozdarstvu v Evropi in na svetu prvič organizirala tovrstno tekmovanje, na katerem je nastopalo 16 evropskih reprezentanc. Dodatno vrednost so dali tekmovanju tudi sodniki iz cele Evrope. Poleg samega tekmovanja je organizator SGLŠ (srednja gozdarska in lesarska šola) pripravil bogat spremljevalni program. Program so popestrili različne znane in manj znane osebe iz javnosti kot so predsednik države dr. Danilo Türk, Slon in Sadež, ekipa Stihl Timbersports Series… med drugim je program povezoval dobitnik velikega kristalnega globusa v ski crossu, Mariborčan  Filip Flisar, ki je dokazal da ni zgolj dober smučar ampak tudi odločen moderator. Zaupal pa nam je tudi, da svoje brke skrbno neguje in pri tem uporablja kar štiri različne voske.
Filip Flisar v pogovoru z našo Živo
"F 1" med motorkami

Program so dopolnjevale tudi  delavnice za osnovnošolce, kiparske razstave in Big banda ŠCPO, za konec prvenstva pa je bil izveden koncert rock skupine CoverLover. Po petih letih prevlade Avstrijcev so bili letošnji absolutni zmagovalci slovenski gozdarji.
Glavna naloga tekmovanj, kot nam je povedala ravnateljica SGLŠja Cvetka Kernel, je promocija šole, poklicev in animiranje mladih saj pri projektu sodeluje okoli 150 prostovoljcev. Kljub temu da mora šola sama tudi primakniti velik finančni delež ravnateljica zagotavlja da to ne bo predstavljalo nobenega problema in da bo projekt izpeljan na vrhunskem nivoju.

z leve proti desni: vodja tekmovanja Tomaž Ščuka, ravnateljica SGLŠ Cvetka Krnel, predstavnik Stihla in izvršna direktorica Unicommerce d.o.o. Marijana Dajčman
 UG

Ni komentarjev:

Objavite komentar